Search

English

حقوق کارگران و تشکیلات کارگری

Labor Rights and Labor Organizing

در این کلاس حقوق کارگران به همراه جنبش‌های کارگری در سرتاسر دنیا و نقش اتحادیه‌های بین المللی کارگری تجزیه و تحلیل می‌‌شوند. از جمله موضوعاتی که در این کلاس آموزش داده می‌‌شود عبارتند از توسعه تاریخی حقوق کارگران، استانداردهای بین المللی کار و حقوق بشر، سازمان بین المللی کار، اعلامیه اصول بنیادین و حقوق کار، آزادی تشکیل انجمن‌ها و حق چانه زنی‌ جمعی و مکانیزم‌های حمایتی برای دفاع از حقوق کارگران در رژیم‌های سرکوب گر‌ مانند ایران. دانشجویان این کلاس درک عملی‌ خود را نسبت به مؤلفه‌های حقوق بین الملل کار ارتقا داده و دانش خود را در جهت ساخت و بهبود استراتژی‌های لازم برای کنشگری مدنی و ایجاد تشکیلات کارگری به کار خواهند گرفت.

اهداف دوره:

–          آشنایی تئوریک با مهم ترین موضوعات مطروحه در زمینه حقوق کار

–          آشنایی با قانون کار ایران و مقررات بین المللی و مقایسه آن ها با یکدیگر

–          آشنایی با حقوق و وظایف کارگر و کارفرما

–          آشنایی با مهم ترین مشکلات نیروی کار در جهان

–          آشنایی با مهم ترین جنبش های کارگری در جهان

موضوعات دوره حقوق کارگران وتشکیلات کارگری:

جلسه اول: جنبش کارگری، حقوق کار و اتحادیه های کارگری

در این درس ابتدا تاریخچه مختصری از جنبش کارگری بیان شده و سپس به اوج گرفتن این جنبش بعد از شروع انقلاب صنعتی اشاره می شود و در ادامه حقوق کارگر تعریف شده و تاریخچه مختصری از شکل گیری حقوق کار و نخستین قوانین برای حفاظت از حقوق کارگران ارائه می شود. سپس شکل گیری اتحادیه های کارگری مورد بحث قرار گرفته و مزایای اتحادیه ها برای کارگران و نیز نقش آن ها در پیشرفت اقتصادی و توسعه دمکراسی مورد بررسی قرار می گیرد.

جلسه دوم: نگاهی به سازمان بین المللی کار

در این درس ابتدا وظایف سازمان بین المللی کار تعریف شده و در مورد اهداف چهارگانه استراتژیک سازمان و شیوه کار سه جانبه آن بحث می شود. سپس به تاریخ شکل گیری آن پرداخته  و منشور آن مورد بحث قرار می گیرد. در پایان درباره کنوانسیون های سازمان بین المللی کار و این که ایران کدامیک از کنوانسیون ها را پذیرفته است گفتگو می شود.

جلسه سوم: استانداردهای بین المللی کار

در این درس استانداردهای بین المللی کار از جمله استانداردهای کار زنان و کودکان کار و نیز اعلامیه اصول بنیادی برای حقوق در محیط کار مورد بحث قرار گرفته و درباره اصول چهارگانه این اعلامیه برای حقوق در محیط کار گفتگو می شود. در پایان به اسناد اصلی سازمان ملل درباره حقوق در محیط کار اشاره شده و بررسی موردی درباره نقش اتحادیه های کارگری در شیلی علیه پینوشه به عمل می آید.

جلسه چهارم: کارگران زن و مسائل مربوط به کودکان و کار اجباری

در این درس سرگذشت هایی در باره زنان کارگر در جهان گفته  شده و درباره وضعیت زنان کارگر در ایران و کودکان کار در جهان و نیز حقایقی درباره کودکان کار بحث می شود. در ادامه به مسئله کار اجباری پرداخته شده و این که چه تعدادی در جهان وادار به کار اجباری شده اند و در چه مناطق و چه صنایعی کار اجباری بیشتر است، هم چنین قوانین سازمان کار درباره کار اجباری بررسی خواهد شد. در پایان از نقش راهبردی زنان در اتحادیه های صنفی و مثال هایی از مصر و الجزایر و مناطق دیگر ارائه خواهد شد.

جلسه پنجم: ایجاد تشکل و حق سازمان دهی

در این درس درباره حمایت سازمان بین الملی کار از آزادی ایجاد  تشکل و حق سازماندهی بحث می شود و درباره نحوه تحریم کشورهایی که این آزادی را نپذیرفته اند نیز گفتگو می شود. کنوانسیون شماره ۸۷ سازمان بین المللی کار که به مسئله حمایت از حق سازماندهی مربوط می شود، یکی دیگر از مباحث این درس است.

حق سازمان دهی تنها به اتحادیه های کارگری محدود نمی شود، بلکه حق داشتن تشکل برای بسیاری از سازمان های غیر دولتی مانند سازمان های جامعه مدنی نیز حیاتی است و این از جمله مواردی است که به آن پرداخته خواهد شد.

در پایان بررسی کوتاهی در مورد چند کشور از جمله لهستان و سنگاپور خواهیم داشت.

شکایت اتحادیه اتوبوسرانی تهران از جمهوری اسلامی به سازمان بین المللی کار نیز از جمله مواردی است که به آن اشاره خواهد شد.

جلسه ششم: حق سازمان دهی و چانه زنی جمعی

در این درس درباره معنی، تاریخ و چگونگی عمل چانه زنی جمعی بحث می شود و این که حتی در رژیم های سرکوبگر تا چه اندازه می توان با استفاده از قوانین موجود چانه زنی کرد.

کنوانسیون شماره ۹۸ سازمان بین المللی کار که مربوط به حق سازمان دهی و چانه زنی جمعی است نیز مورد بحث قرار می گیرد و در پایان به رابطه بین چانه زنی جمعی و برابری اشاره خواهد شد.

جلسه هفتم: مکانیزم های حمایتی برای دفاع ازحقوق کارگران

در این درس در مورد استفاده از قوانین محلی و کنش های بی خشونت در حکومت های سرکوبگر برای افزایش آگاهی کارگران و احقاق حقوق آن ها بحث می شود و این که در چنین حکومت هایی برای رسیدن به حقوق کارگران چگونه باید جهت گیری کرد و برای بهبود شرایط کار تلاش نمود. به عنوان نمونه روش هایی که در چین برای سازمان دهی کارگران به کار گرفته شده، بررسی می شود و جزئیاتی در مورد  تشکیل کمپین در محیط کار و روش های مختلف مبارزه کارگری نیز به بحث گذاشته می شود.

جلسه هشتم: مقایسه جنبش های کارگری در دنیا

در این درس به تفاوت های اتحادیه های کارگری در مناطق مختلف دنیا پرداخته شده و هم چنین بحث مختصری درباره جهانی شدن و اثرات آن مورد بحث قرار می گیرد.

در ادامه جنبش های کارگری درایران، آمریکا، اروپا، استرالیا و ژاپن و آمریکای لاتین و هندوستان مورد بررسی قرار می گیرد.

مقدمه به دوره مقدماتی توانا در خصوص کنشگری مدنی خوش آمدید! این دوره آموزشی مهارت‌های لازم را در اختیارتان...
  در این درس درباره حمایت سازمان بین الملی کار از آزادی ایجاد  تشکل و حق سازماندهی بحث می شود...
  در این درس سرگذشت هایی در باره زنان کارگر در جهان گفته  شده و درباره وضعیت زنان کارگر در...
  در این درس ابتدا وظایف سازمان بین المللی کار تعریف شده و در مورد اهداف چهارگانه استراتژیک سازمان...
  در این درس استانداردهای بین المللی کار از جمله استانداردهای کار زنان و کودکان کار و نیز اعلامیه...
  در این درس درباره معنی، تاریخ و چگونگی عمل چانه زنی جمعی بحث می شود و این که حتی در رژیم های سرکوبگر...
در این درس به تفاوت های اتحادیه های کارگری در مناطق مختلف دنیا پرداخته شده و هم چنین بحث مختصری درباره...
در این درس در مورد استفاده از قوانین محلی و کنش های بی خشونت در حکومت های سرکوبگر برای افزایش آگاهی کارگران...

تاریخ

2012

برچسب‌ها

دوره‌های آموزشی ...