Search

English

محمدتقی اکبرنژاد؛ انتقاد از خامنه‌ای در لباس روحانیت

یکی از بیش‌ترین انتقادهایی که طی این سال‌ها از بخش عمده‌ی روحانیت شیعه می‌شود این است که چرا مقابل حکومتی که به نام اسلام و شیعه سر کار است رفتار عمیقا منفعلانه و حتی حمایتگرانه دارند.

منتقدان می‌گویند از قضا در حکومتی که عالی‌ترین مقامات آن خود روحانی هستند وظیفه‌ی مراجع تقلید و حوزه‌های علمیه سنگین‌تر است.

اما بیشتر مراجع تقلید حوزه قم، نه تنها مقابل حکومت، رفتار ناظرانه و انتقادی ندارند بلکه به واسطه‌ی نفوذ جمهوری اسلامی در حوزه، اعم از تخصیص بودجه حکومتی و تعیین مقامات حوزه، عملا حوزه تبدیل به حامی رفتار استبدادی جمهوری اسلامی شده است.

اما با این حال هنوز هستند روحانیون آزاده‌ای که نمی‌توانند ستمگری بر ملت ایران را تاب بیاورند و از قضا به علت روحانی بودن این را وظیفه‌ی خود می‌دانند که پیشتاز انتقاد از وضعیت اسف‌برانگیز کنونی باشند. یکی از این روحانیون آزاده شخص محمد تقی اکبرنژاد است؛ یک روحانی تبریزی. اکبرنژاد در ویدیویی درباره پیشینه‌ی خانوادگی خود می‌گوید اما تاکید می‌کند که این خودآگاهی به موضع است که آن‌ها را ارزشمند می‌کند نه جبر و غیرانتخابی‌بودن آن.

 آنچه اکبرنژاد را این روزها در میان کاربران ایرانی محبوب ساخته است شجاعت و شهامت او در انتقاد است. او به جای آنکه از نهادهایی انتقاد کند که دست چندان بازی در سیاستگذاری‌ها ندارند، با اشراف به تعیین سیاست‌های کلی نظام از سوی رهبر جمهوری اسلامی، مستقیم به او اشاره می‌کند و از شخص خامنه‌ای انتقاد می‌کند. اکبرنژاد با زبانی محترمانه و دلسوزانه شخص رهبر جمهوری اسلامی را به پرسش می‌کشد و از او در قبال وضعیت کنونی پاسخ می‌خواهد.

او انتقاد خود را به شخص بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی نیز می‌کشاند و روح‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، را شخصیتی می‌داند که بدون آنکه متوجه اقتضائات عصر مدرن باشد، پای دین را به سطوح حاکمیتی کشانده است.

محمدتقی اکبرنژاد سیاست‌های بنیادی جمهوری اسلامی همچون نابودی اسراییل و پشتیبانی از گروه‌های فلسطینی را نیز به نقد می‌کشد.

 اکبرنژاد چنان رنج ملت را رنج خود می‌داند که علی‌رغم اینکه یک روحانی است در گفت‌وگویی تصویری با رسانه «اقتصاد آنلاین» به صراحت می‌گوید به اسلامی که به نفع ملت ایران نباشد، کافر است.

به همین علت است که در حرکتی آشکارا برنامه‌ریزی‌شده، علیه او تحصن و تجمع برگزار می‌شود و جمعی از روحانیون و طلبه‌های حوزه قم خواستار بازداشت او می‌شوند.

این درخواست البته خیلی زود از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی پاسخ مثبت می‌گیرد و محمدتقی اکبرنژاد بازداشت می‌شود.

اگرچه اکنون که در اسفند ۱۴۰۲ به سر می‌بریم، محمدتقی اکبرنژاد پس از مدتی بازداشت، به قید وثیقه آزاد است ولی پیام او پس از این آزادی موقت نشان داد که او همچنان بر سر عهد خود با ملت ایران ایستاده است؛ چنانکه در پیام خود بیش از هر چیز خود را «فرزند ملت» خواند و از همه اقشار ملت ایران از هر جریان فکری، سیاسی و مذهبی بابت حمایت از خود سپاس‌گزاری کرد.

پشتیبانی گسترده کاربران ایرانی از این روحانی منتقد نشان می‌دهد که ملت ایران افراد را بیش از آن‌که با لباس آنان قضاوت کنند، با مشی و رفتار آنان می‌سنجند.

تاریخ

برچسب‌ها

ویدئوهای بیشتر ...