هدف اپوزیسیون دموکراسیخواه احیای دولت دموکراتیک در شیلی بود. اولین گام برای به دست آوردن این هدف بلندمدت سازماندهی کمپینی بود که مردم را به دادن رای منفی در همهپرسی ۱۹۸۸ تشویق کند تا پینوشه نتواند در قدرت بماند. به دنبال شکست غیرمنتظره رژیم نظامی در همهپرسی، هدف بعدی اپوزیسیون برندهشدن در انتخابات ۱۹۸۹بود.
همزمان، اپوزیسیون خواستار تغییر در قانون اساسی ۱۹۸۰ بود که دموکراسی «هدایتشده» را مستقر میکرد و نقشی «قیممآب» برای ارتش قائل میشد. این قانون اساسی موادی داشت که به مقامات ارتش در برخی موارد بر ریاست جمهوری هم برتری میداد و ارتش و چهرههای غیرمنتخب دیگری را قدرت میبخشید تا تصمیمات نمایندگان سیاسی منتخب را مهار کنند. قانون اساسی همچنین مشارکت سیاسی را با ممنوع ساختن احزاب «غیردموکراتیک» – یعنی مارکسیست – محدود میساخت و روند ترمیم خود این قانون اساسی هم بسیار دشوار بود.
هدف اپوزیسیون دموکراسیخواه شیلی این بود که نه تنها انتخابات آزاد برگزار شود، بلکه آن «حصار اقتدارگرایی» که شورای نظامی در قانون برای خود برپا کرده بود حذف شود.