Search

English

استانداردهای انتخابات آزاد و منصفانه

Standards-for-Free-and-Fair-Elections

این دوره برای آن دسته از کنش‌گران و رهبران جامعه مدنی ایران تدوین شده است که خواهان بهبود وضعیت برگزاری انتخابات در ایران بر اساس معیارهای بین‌المللی هستند. دانشجویان ضمن آشنایی با حقوق و اصول اساسی برسازنده تعهدات بین‌المللی برای برپایی انتخابات آزاد و منصفانه، به مطالعه راه کارها و چالش هایی می‌پردازند که هر یک به نوبه خود در برگزاری و یا عدم برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه در ایران مؤثر بود‌ه‌اند.

دانشجویان به‌ویژه ضمن بررسی موانع تحقق یافتن حقوق و اصول اساسی برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه در ایران، تاریخ تلاش‌ها و کنش‌گری‌هایی را که به رفع این موانع برآمد‌ه‌اند، مطالعه می‌کنند. همچنین، دانشجویان با بهر‌ه‌گیری از «راهنمای بین‌المللی برقراری انتخابات آزاد و منصفانه» – که به‌وسیله «مؤسسه بین‌المللی دموکراسی و همکاری در انتخابات» تهیه شده و توسط آموزشکده توانا به فارسی ترجمه شده است – تجارب دموکراتیک و انتخاباتی اتحادیه‌های صنفی و کارگری و معلمان و انجمن‌های دانشجویی در ایران را با تجارب دموکراتیک و انتخاباتی اتحادیه‌های صنفی و کارگری و معلمان و انجمن‌های دانشجویی در دیگر کشورهای جهان مقایسه خواهند کرد. از طریق مقایسه تجارب گوناگون برگزاری انتخابات داخلی در این سازمان‌های نیرومند جامعه مدنی، دانشجویان به درک رابطه میان روند هر چه دموکراتیک‌تر شدن این گرو‌ه‌ها از درون (مانند اتحادیه‌های صنفی و کارگران در اروپای شرقی و مرکزی و اخیرا تونس) و روند دموکراتیک شدن یک کشور، به مفهوم اعم کلمه، نائل می‌آیند.

این دوره توسط آندره بلیک تدریس می‌شود. مدرس در ضمن آموزش استانداردهای انتخابات آزاد و منصفانه، به بحث درباره چالش‌هایی که بر سر راه به کاربستن این استانداردها وجود دارند، می‌پردازد و دانشجویان را به نقد و گفتگو  برای یافتن راه حل‌های واقع‌بینانه در برنامه‌ریزی و مدیریت و گزارش‌گری و نظارت بر انتخابات در دوران پیش از گذار به دموکراسی تشویق می‌کند. شرکت‌کنندگان طی این دوره از دانش کافی درباره استانداردهای انتخابات آزاد و منصفانه برخوردار می‌شوند و سرفصل‌های زیر را مطالعه خواهند کرد:

چارچوب‌های حقوقی انتخابات دموکراتیک و قانون‌گذاری نمونه؛ برگزاری  صحیح و بی‌طرفانه و غیرجناحی یا غیرحزبی انتخابات که با توجه به نیازهای رأی‌دهندگان طرح‌ریزی شده است؛ نظارت مستقل بر انتخابات؛ و حق رأی برابر در قانون و در عمل.

افزون بر سرفصل‌های پیش‌ گفته شده، تجارب جامعه مدنی در سازمان‌دهی و مراقبت از ناظران انتخاباتی و نیز کارکردهای مدنی تکنولوژی برای تحقق بخشیدن به استانداردهای بین‌المللی برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه هم مطالعه خواهد شد.

هدف اصلی دوره حاضر ارائه درکی مقدماتی  از نقش انتخابات در دموکراسی ها و اصول و آیین های حاکم بر برگزاری انتخابات و فرصت هایی است که از این طریق برای اصلاحات در دسترس کنشگران قرار می گیرند. این دوره مشمل بر هشت سخنرانی و کلاس های مرتبط بحث و پیگیری است. در هر جلسه طرح مفاهیم مورد بحث در کنار ارائه مثال ها و نمونه های مربوطه و در پیوند با مسائل ایران انجام خواهد شد.

در این جلسه دانشجویان با خطوط کلی و مفاهیم کلیدی مطرح در این دوره آشنا می شوند. سرفصل های مورد...
در این جلسه دانشجویان به درک موارد زیر نائل خواهند آمد: پیدایش و تطور جنبه های نظری و عملی انتخابات چگونگی...
در این جلسه  دانشجویان با اهمیت انتخابات در موارد زیر آشنا خواهند شد: برابری سیاسی برای همه آزادی...
این جلسه به بررسی مشارکت در انتخابات می پردازد. از جمله مسائل مورد بحث در این جلسه: چه کسی مجاز است...
در این جلسه دانشجویان به فراگیری زمینه های زیر نائل خواهند آمد: سیستم های گوناگون رایج در رأی...
این جلسه شرحی از فعالیت های گوناگون در طول دورۀ انتخاباتی ارائه می دهد و سرفصل های زیر...
چالش ها و توفیق ها در این جلسه اوضاع و احوال و شرایطی که منجر به پیامدهای مطلوب در انتخابات می...
در این جلسه دانشجویان با سرفصل های زیر آشنا خواهند شد: اصول حاکم بر ارزیابی انتخابات طبیعت...

تاریخ

2015

برچسب‌ها

دوره‌های آموزشی ...