Search

English

جلسه ششم: سازماندهی رای‌دهندگان پیرامون مطالبات

در جلسه ششم از این کلاس، به کفت و گو در باره ساماندهی به این ضرورت های مطالباتی می پردازم که البته در شرایط امنیتی کشور، دشواری ها و خطرهای خاص خودش را دارد. ولی آن چه مسلم است و همه ما از آن با خبریم، نظام جمهوری اسلامی در دوران انتخابات تا حدودی فضا را باز می کند و البته پس از انتخابات می بندد. با تجربه های 38 ساله ای که داریم باید از فرصت های انتخاباتی حداکثر استفاده را کنیم. با علم به این که پس از انتخابات فضا بسته می شود.

واضح است که شاید زنان نتوانند شیوه های دینامیک خود را که به صورت های گوناکون در دوره های اصلاحات ببعد به اجرا گذاشته اند، اکنون به اجرا بگذارند، در جریان انتخابات های کنونی شاید نتوانند از آن ها الگوبرداری کنند. به لحاظ امنیتی تر شدن فضای انتخاباتی. اما حتما می توانند شیوه های دیگری را برای ساماندهی و انتشار بیانه ها یا نامه های مطالبه محور انتشار داده و خواستار نظرات نامزدها در باره مطالبات خود بشوند. هرگز نمی شود با هر درجه ار محافظه کاری درجه ریسک را به صفر نزدیک کرد. ولی می توان با پرهیز از رادیکاله شدن مطالبات در این شرایط، از درجات ریسک فروکاست.

در شرایط حاضر فشار کانون های گوناگون زنان به مطبوعات برای آن که با نامزدهای تایید صلاحیت شده در باره خواسته های زنان مصاحبه کنند یک کنش تاثیرگذار است. فشار جمعی زنان بر این کاندیداها با ارسال نامه های امضا شده بالای هزار، فشار دیگری است که حتما پاسخ می دهد. البته هسته های اولیه جمع آوری امضا ناگزیرند درجاتی از ریسک را بپذیرند. ولی در صورتی که خواسته ها و مطالبات در نامه ها رادیکاله نباشد، درجه خطر پائین خواهد بود.

در جلسه ششم،  برخی مطالبات مطرح مانند اشتغال زنان، تفکیک  جنسیتی، حق آموزش، شرایط نامطلوب زندان های زنان، زنان زندانی در اعتصاب غذا، کودکان کار، زنان بی خانمان، کودکان خیابانی، و نمونه های دیگری مجددا مورد گفت و گو قرار گرفته، تا در جای مطالبات با نامزدهای هر دو انتخابات با شیوه های گوناگون با نامزدها  در میان گذاشته بشود. برای شوراها نیز موارد خاصی طرح شده تا نامزدها پاسخگوی آن ها بشوند.

از طرفی به جوانان بهائی خارج از کشور توصیه شده هر چه زودتر حق تحصیل خود را در جای یک مطالبه شهروندی با نامزدهای تایید صلاحیت شده ریاست جمهوری در میان بگذارند. از دو حال خارج نیست . یا مطالبه را مسکوت می گذارند که می شود روی این سکوت کار کرد یا پاسخ می دهند که گفتمان تازه ای نشو و نما می کند.

امیدوار است بینندگان یا شنوندگان نظرات سودمند خود را به صورت پیشنهاد در اختیار توانا بگذارند تا انتشار یابد و انتخابات به سمت مطالباتی شدن حرکت کند. مدرس این جلسه خانم مهرانگیز کار است.

 
در جلسه اول این دوره به موضوع حمایت‌گری مطالبه‌محور پرداخته می‌شود. پس از ذکر مقدمه‌ای درباره جایگاه...
در این جلسه درباره موضوعات زیر بحث می‌شود: ارائه مقدمه ای در باره بحث های مربوط به انتخابات ریاست جمهور...
در جلسه چهارم این دوره به روش شناسایی نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصت‌ها برای برنامه‌ریزی کنش مدنی در...
در جلسه دوم این دوره به موضوع حمایت‌گری و سابقه حمایت‌گری مطالبه‌محور در انتخابات پرداخته می‌شود. ابتدا...
در جلسه سوم این دوره نمونه‌های موفق حمایت‌گری مطالبه‌محور بررسی می‌شود. کنشگری برای ایجاد تغییر بخشی...
در جلسه ششم از این کلاس، به کفت و گو در باره ساماندهی به این ضرورت های مطالباتی می پردازم که البته در...
بعد از انتخابات چه مسئولیت‌هایی به عهده شهروندان است و چگونه می‌توان نامزد منتخب را پاسخ‌گو کرد؟ در جلسه...
در جلسه هفتم این دوره موضوع همکاری با نامزدهای انتخاباتی و تاثیرگذاری بر آنها بررسی می‌شود. ابتدا تفاوت...

تاریخ

2013

برچسب‌ها

دوره‌های آموزشی