Search

English

دگرگون‌ساختن حقوق بشر از منظر فمنیستی، اثر شارلوت بانچ

در این نوشتار، شارلوت بانچ (زاده ۱۹۴۴) مولف و کنشگر سرشناس در زمینه حقوق زنان عقیده خود را درباره نیاز به وارد‌کردن همه‌جانبه دیدگاه فمنیستی به همه جنبه‌های سیاستگذاری، حمایتگری و تعریف حقوق بشر توضیح می‌دهد. استدلال بانچ بر این پایه است که به جای محدود‌سازی حقوق بشری زنان تحت عنوان به اصطلاح «مسائل زنان» باید زنان در چارچوب‌بندی و شکل‌دهی به سیاستگذاری‌های جهانی در زمینه توسعه و حقوق بشر دخالت پیدا کنند تا این سیاست‌ها به نیازهای زنان پاسخ مناسب‌تری دهند.

بانچ چندین دلیل محکم برای نشان‌دادن حقانیت موضع خود ارائه می‌کند. مثلا با درک و پذیرش این نکته که هر فردی مفاهیم و نهادهای اجتماعی را به صورت متفاوتی می‌نگرد، روشن می‌شود که مسائل حقوق بشر به نگرش‌های فمنیستی هر چه بیشتری نیازمند است. به علاوه، به دلیل آن‌که مولفان (اعلامیه) حقوق بشر عمدتا مردان تحصیلکرده غربی بوده‌اند، فرمول‌بندی آن‌ها از حقوق بشر اکثریت مردم را به طور همه‌جانبه نمایندگی نمی‌کند. این واقعیت که امروز دولت‌های معدودی به طور جدی به سیاست‌گذاری داخلی و خارجی بر اساس برابری زنان و مردان می‌پردازند، امری که از حقوق پایه بشری است، خود شاهدی بر این مدعا ست.

بانچ می‌گوید در نهایت، این بستگی دارد به این‌که چه کسی دارد حقوق بشر را تعریف می‌کند و چه کسی محدوده ورود دولت و چرایی آن را معین می کند. به همه این دلایل یادشده سوال‌های حقوق بشری لازم است از دیدگاهی فمنیستی با جدیت ارزیابی مجدد شوند.

«دگرگون ساختن حقوق بشر از منظر فمینیستی» را با ترجمه آموزشکده توانا به فارسی ، به رایگان دانلود کنید و بخوانید!

انتشارات بیشتر ...