ترجمه اختصاصی «اسلام و حقوق بشر» از موسسه توانا به زبان فارسی با پیشدرآمدی تازه به قلم اَن اِلیزابت مایِر ـ که تحلیلی از وضعیت این حقوق در ایران از انتخاب حسن روحانی به ریاستجمهوری به این سو است ـ به علاقهمندان و دانشجویان ارائه میشود.
این اثر استفاده ابزاری از سنت اسلامی برای مقاصد سیاسی توسط نظامها و نهادهایی که به دنبال مشروعیتبخشیدن به سیاستهای متخاصم با حقوق بشر بودهاند را کاوشگرانه به آزمون میگذارد. با بهچالشکشیدن قالبوارههای ذهنی (stereotypes) برخاسته از قرائتی یکپارچه از اسلام و ناسازگاری ذاتی و فرضی آن با حقوق بشر، مایِر به کالبدشکافی انگیزههایی سیاسی میپردازد که در پشت دستچین برخی عناصر سنت اسلامی و به کارگیری آنها از سوی نیروهایی که در پی مشروعیتزدایی از خواستهای دموکراتیک و حقوق بشری هستند، پنهان شدهاند.
چاپ پنجم این اثر سیاستهای حکومتی در قبال اسلام و کنشگری حقوق بشری و نحوه تأثیرگذاری آنها بر توسعه چندین کشور خاورمیانهای را در چارچوبی بهروزشده مورد ملاحظه قرار میدهد. چاپ جدید این کتاب همچنین موضوعات مهم دیگری را بررسی میکند؛ از جمله: فشارهای روبهرشدی که در خاورمیانه برای احقاق حقوق بشر در جریان بوده و به بهار عربی منتهی شدهاند؛ کارزار جاهطلبانه سازمان همکاری اسلامی (Organization of Islamic Cooperation) برای تاثیرگذاری بر سامانه حقوق بشری سازمان ملل از طریق اتحاد با کشورهای غیرمسلمان متخاصم با حقوق بشر؛ جدالهای شدتیابنده در خاورمیانه درباره موضوعاتی همچون هویت جنسیتی (gender identity) و گرایش جنسی (sexual orientation) و بالاخره، جدال درباره کاریکاتورهای دانمارکی و طرح سازمان همکاری اسلامی برای استفاده از قوانین بینالمللی حقوق بشری به قصد کیفریکردن موارد «افترا به اسلام» در غرب.
کتاب «اسلام و حقوق بشر» را به رایگان دانلود کنید و بخوانید!
گفتگوی مریم معمارصادقی – از مدیران آموزشکده توانا – با خانم آن الیزابت مایر