Search

English

دستیابی به انتخابات آزاد و منصفانه

Achieving Free and Fair Elections

این دوره اساسا برای دانشجویانی که دوره «استانداردهای انتخابات آزاد و منصفانه» را با موفقیت تکمیل کرد‌ه‌اند، تدوین شده است. در این دوره دانشجویان به مطالعه فرصت‌هایی که از طریق آن‌ها می‌توان به دگرگونی‌های حقوقی و ساختاری دست زد و از این رهگذر به آزادسازی انتخابات در ایران دست یافت، می‌پردازند. (دانشجویانی که قبلا دوره “استانداردهای انتخابات آزاد و منصفانه” را تکمیل نکرده‌اند، می‌توانند پیش از شرکت در این دوره، با مراجعه به پادکاست ها و ویدئوی کلاس‌ها و اسلایدها و راهنمای آموزشی دوره قبلی، خود را برای دوره حاضر آماده کنند.)

در ایران، عوامل گوناگون به اشکال گوناگون مانع از برگزاری انتخابات واقعی شده‌اند. برخی از این موانع ریشه در قانون اساسی و قوانین عادی دارند و مانع از تبلور آزادانه اراده رأی‌دهندگان ایرانی  می‌شوند. سیستم رد و تأیید صلاحیت نامزدان انتخاباتی به‌وسیله نهادهای انتصابی و غیرپاسخگو مانند شورای نگهبان و قوانین محدود کننده آزادی فعالیت و اجتماعات و آزادی بیان در فضاهای عمومی از جمله  موانع ایجاد سازمان‌ها، انجمن‌ها، و تشکیلات مدنی هستند، و عملا موجب تضییع حقوق افراد و عامه مردم و محدود شدن مشارکت سیاسی و اجتماعی شده‌اند.

به منظور غلبه بر این موانع، کنش‌گران ایرانی باید این موانع را در متن تاریخی و حقوقی و سیاسی‌شان بررسی و تحلیل کنند. از طریق مطالعه جنبش‌های اصلاح انتخابات در دیگر کشورها با ایران، دانشجویان این دوره می‌آموزند که چگونه می‌توان از راهبردهای حمایت‌گری برای تغییر یا دور زدن موانع برخاسته از قانون اساسی و یا محدودیت‌های  قانونی‌ای که منجر به حذف و تحریم نظریات مخالفان و محرومیت نامزدان مخالف یا محرومیت بخش مشخصی از رأی‌دهندگان می‌شوند، استفاده کرد.

همچنین، مطالعه جنبش‌های انتخاباتی در دیگر کشورها، باعث آشنایی دانشجویان با درس‌های مهمی می‌شود از بهترین را‌ه‌کارهای ممکن که در مورد ایران کاربرد دارند. جلسات این دوره به‌وسیله همکاران توانا از دیگر سازمان‌های جامعه مدنی تدریس خواهند شد و این همکاران بر اساس تجربه شخصی و حرفه‌ای‌شان از کنش‌گری در نهضت‌های اصلاح انتخابات، به بررسی خود-انتقادانه از کنش‌گری‌شان می‌پردازند و روایت دست اولی از کنش‌گری در جنبش‌های اصلاح انتخابات را به دانشجویان عرضه می‌کنند. دانشجویان با استفاده از منابع متنوعی، از جمله راهنمای دوره حاضر و منابع تکمیلی‌ای که به‌وسیله توانا به فارسی ترجمه شده‌اند، به فراگیری عملی بهره‌گیری از روش خودانتقادی در ارزیابی حمایت‌گری‌هایشان در انتخابات و ارزیابی تلاش‌هایشان در سازمان‌دهی کمپین‌هایشان تا به امروز، خواهند پرداخت و خواهند آموخت که چگونه به بهبود راهبردهایشان بپردازند.

دانشجویان با بهره‌گیری از روش فراگیری گروهی، خواهند آموخت که چگونه به اقدام همزمان در هر دو سطح مردمی-مدنی و ملی برای تضمین پایداری فرآیند اصلاحات از طریق کمپین‌های حمایت‌گری، آموزش عمومی، فراگستری از طریق شبکه‌های اجتماعی، ائتلاف، فراگستری از طریق رسانه‌های همگانی و همبستگی بین‌المللی بپردازند.

جمهوری‌اسلامی همواره به برپایی انتخابات ادواری در زمان مقرر آن رغبت فراوان داشته است. چرا برگزاری انتخابات...
در این جلسه به ادوار مختلف برگزاری انتخابات در جمهوری‌اسلامی پرداخته می‌شود. دوره اول که رهبری کاریزماتیک...
در این جلسه با شیوه‌های جمهوری‌اسلامی برای کنترل نتایج انتخابات آشنا می‌شویم؛ شیوه‌هایی که اصطلاحا به...
نتیجه چهاردهه برگزاری انتخابات در جمهوری‌اسلامی چه بوده است؟ آیا برگزاری انتخابات، حکومت را به اهداف...
آینده انتخابات و حکومت جمهوری‌اسلامی چه ارتباط و نسبت یا نسبت‌هایی با یک‌دیگر دارد؟
در این جلسه که تدریس آن بر عهده مجید محمدی است در مورد چگونگی و چیستی تبلیغات سیاسی جمهوری اسلامی در...
در این قسمت در مورد تبیغات انتخاباتی در سطح بین‌المللی سخن گفته می‌شود و توضیح داده می‌شود که همانطور...
در این جلسه علاوه بر این‌که در مورد مهندسی انتخابات سخن گفته می‌شود بر برخی از روش‌های مقابله با مهندسی...
برخی بین انتخابات و دموکراسی یک این‌همانی برقرار می‌کنند که گویا هر کجا که انتخابات و صندوق رای وجود...
در این‌جا حشمت طبرزدی در مورد شرایط عینی برگزاری یک انتخابت آزاد و منصفانه صحبت می‌کند. طبرزدی در ابتدا...

تاریخ

2011

برچسب‌ها

دوره‌های آموزشی ...